Targ de produse traditionale si ecologice in cadrul AFF SIBIU 2011

O nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice se va desfăşura ca parte a evenimentului ASTRA Film Festival Sibiu, în zilele de 29 şi 30 octombrie 2011, orele 10 -18, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Programul Eco CinematogrAFF Sibiu va prezenta documentare despre alimentaţie şi agricultură organică, iar târgul va prezenta roadele agriculturii organice şi a tradiţiei de a face preparate după reţete învăţate din bătrâni. Vor fi expuse spre vânzare şi degustare: plăcinte de casă umplute cu fructe sau cu brânză de vaci, turtă dulce, bomboane de zahăr ars, halviţă, prăjituri săseşti (hencleş, coşuleţe cu nucă), produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş, produse din lapte de capră, preparate din carne, siropuri, dulceţuri, şi multe altele.

Scopul organizării acestui târg este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor tradiţionale atestate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Muzeograf Gherghel Mihaela