Targul de tara in Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Gustă din Tradiţie!
Târgul de ţară în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului


Sâmbătă, 22 septembrie, şi duminică, 23 septembrie 2012, între orele 10.00 şi 18.00, Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi, din nou, gazda  Târgului de Ţară, eveniment care îşi propune în mod consecvent să valorifice componente  ale tezaurului alimentar tradiţional, prin demonstraţii practice şi expoziţii culinare cu vânzare.

Astfel, elemente de artă culinară românească, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judeţului Sibiu şi ale judeţelor Braşov şi Alba, vor fi prezente la Târgul de Țară, spre deliciul publicului vizitator al Muzeului în Aer Liber. Dintre cele mai cunoscute produse ce readuc în prim plan specificul culinar transilvănean amintim: sortimente de brânză de la producători certificaţi  din Şura Mare şi Răşinari, produse din carne de la Tălmăcel şi Sibiu, pâine românească preparată în casă, faimoasa plăcintă de Turnu, hencleş după reţetele renumite ale saşilor agniţeni, turtă dulce, zacuscă şi gemuri preparate în comunităţile de pe valea Hârtibaciului, miere, sucuri de fructe de pădure şi, deopotrivă, tradiţionala ţuică de Sălaj. Nu va lipsi binecunoscuta tocană de oaie şi de vită cu mămăligă, preparată la ceaun. Preparatele calde se vor realiza în fața celor dornici să învețe sau doar să îşi amintească rețetele tradiționale.

Prin crearea unei piețe care promovează produsele tradiționale româneşti se urmăreşte conștientizarea importanței păstrării bucătăriei tradiționale, ca valoare reprezentativă pentru civilizația populară, marcă a identității noastre culturale.

Lucian Robu
Muzeograf