Muzeul ASTRA gazda primei editii a Festivalulului Gastronomic al Romilor

Prima ediție a Festivalulului Gastronomic al Romilor

Festival gastronomic al romilorÎn scopul promovării obiceiurilor și tradițiilor în domeniul gastronomic al romilor, Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.) va organiza Festivalul Gastronomic al Romilor, Editia 1– 2017 - Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor din domeniul culturii pe anul 2017, prin Școala Populară de Arte și Meserii ,,ILIE MICU’’.
Evenimentul va avea loc în data de 09.09.2017 în locația Complexului Naţional Muzeal ASTRA, Muzeul în aer liber - Târgul de țară, începând cu ora 14:00. Acesta este cel mai important eveniment al Fundației, la care va participa un număr foarte mare de persoane interesate în activități gastronomice, de menținere și de promovare a tradițiilor rome. În afara participanților, evenimentul va găzdui numeroși invitați speciali - reprezentanţi ai Consiliului Județean, ai Primăriei și ai unor companii cunoscute și apreciate, interpreți muzicali.
În cadrul evenimentului vom organiza un concurs de mâncăruri tradiționale rome, cu participanți,  juriu și premii. Astfel, startul pregătirii mâncărurilor se dă la ora 14:00, iar Juriul va aprecia mâncărurile pregătite la ora 16:00.