Concursul National de tir cu arcul 3D

Concursul Național de tir cu arcul 3D

Concursul National de tir cu arcul 3DFederația Română de Arc Tradițional și Field, Muzeul ASTRA și Clubul Sportiv Vektor vă invită, în perioada 30.09-01.10 la Concursul Național 3D din Sibiu.
 
Acest concurs de tir cu arcul, primul de acest gen din orașul Sibiu, se va desfășura într-o locație deosebită, cu generozitate pusă la dispoziția organizatorilor de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA pe un traseu special amenajat de organizatori. Evenimentul se desfășoară în sistem „Open” și se adresează tuturor cluburilor de profil din țară și străinătate, precum și arcașilor cu experiență, neafiliați unui club sau unei federații! Pentru această competiție s-au înscris 104 participanți.
 
Probele constă în parcurgerea unui traseu pe care vor fi instalate 28 de ținte animale în mărime naturală, special concepute pentru acest gen de întrecere, dispuse astfel încât să imite fidel condițiile de vânătoare. De asemenea, pentru prima dată, organizatorii se adresează și persoanelor cu dizabilități care practică acest sport, numărul acestora fiind în creștere, și care vor beneficia de un traseu special amenajat, fapt neîntâlnit la concursurile 3D de până acum.
 
,,3D presupune imitarea cât mai fidelă a condițiilor de vânătoare. Se trage de la o distanță cuprinsă între 5 și 50 metri sub diferite unghiuri. Sunt ținte în mărime naturală cum ar fi: jderi, urși, căprioare, lupi. Țintele reproduse sunt concepute dintr-un material special ca să reziste impactului cu săgețile.”, a declarat Alexandru Grecu, co-organizator.
 
Timp de două zile, săgețile vor zbura către țintele aflate la distanțe variate care trebuie apreciate de fiecare concurent. De remarcat este faptul că vizitatorii vor putea asista de aproape la competiție și chiar interacționa cu participanții în timpul deplasării acestora de la o țintă la alta. Într-o deplină siguranță, ei vor putea admira dibăcia arcașilor, mici sau mari, varietatea tipurilor de arcuri, începând de la arcurile replici istorice și terminând cu cele de ultimă generație, capabile de o precizie demnă de invidiat. Organizatorii promit un spectacol care nu trebuie ratat, scontînd pe o participare numeroasă a celor care îndrăgesc acest sport și chemându-i totodată pe toți cei dornici să descopere noblețea tirului cu arcul să participe la atelierele de înițiere.