Voichita Manu Cecalacean - Lumea ca o carte postala

Voichița Manu Cecălăcean - Lumea ca o carte poștală

afis - Voichita Manu CecalaceanMuzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, va găzdui în luna martie, în sala de expoziții din Casa Hermes, Piața Mică nr. 11, expoziția „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală”. Patrimoniul cultural al Muzeului ASTRA s-a îmbogățit, datorită doamnei Cecălăcean, cu 122 cărți poștale pe care le-a donat instituței. O bună parte dintre acestea vor fi prezentate publicului în cadrul expoziției alături de un caiet de amintiri și un album pentru colecționarea cărților poștale. Cel mai multe dintre ele au fost primite de bunica sa, în perioada 1905-1917.
 
,,Ilustratele reconstituie o perioadă tulbure a istoriei României din perspectiva „Suavei/grațioasei Domnișoare Aurelia Manu” și a apropiaților ei. Ideea României Mari, eforturile pentru realizarea acestui vis, războiul, dar și preocupările, temerile, suferințele tinerilor transpar din rândurile scrise cu migală și din suflet. O vom cunoaște pe Doamna Voichița Manu-Cecălăcean, într-o dublă ipostază: pictor și donator. Absolventă a Facultății de Arte Plastice din Cluj-Napoca, artista are un palmares impresionant de expoziții, marea lor majoritate organizate după 2010. Portrete, flori, peisaje rurale și citadine în culori pastelate sau tonuri puternice, tablourile Voichiței Manu-Cecălăcean traduc vivacitatea artistei.” , a declarat Alexandra Gruian, muzeograf Muzeul ASTRA.
 
În cadrul expoziției, vor mai fi expuse 25 de picturi realizate de doamna Voichița Manu-Cecălăcean. „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală” va fi vernisată joi, 1 martie 2018, ora 13.00, în Casa Hermes (sala expo de la subsol), Piața Mică, nr. 11. și va rămâne la Muzeul ASTRA până în data de 30 martie 2018.
 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.