Faza judeteana a Olimpiadei „Mestesuguri Artistice Traditionale” a ajuns la final

Faza judeţeană a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” a ajuns la final

 

Faza judeteana a Olimpiadei „Mestesuguri Artistice Traditionale” a ajuns la finalMuzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a organizat în perioada 27-29 martie faza județeană a Olimpiadei ,,Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, faza județeană. În cadrul Olimpiadei au participat 108 elevi din 119 înscrişi, din 33 unităţi şcolare, ateliere particulare, cluburi ale elevilor, reprezentând 12 localităţi, Arpaşu de Sus, Aţel, Avrig, Brateiu, Cîrţa, Cisnădie, Gura-Râului, Mediaş, Moșna, Racoviţa, Sibiu, Șelimbăr. Micii meşteşugari s-au întrecut în secţiuni ca: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, ţesut la război orizontal, cusut, confecţionat piese de port popular, confecţionat podoabe, confecționat păpuși, împletit, artă decorativă.

 ,,Cei înscriși au avut între 6 și 18 ani. La finalul competiției s-au acordat 27 de premii I recompensate cu suma de 100,00 lei. Câştigătorii premiilor I vor reprezenta judeţul Sibiu la faza naţională a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care se va desfăşura în zilele de 24-29 iulie 2018. Amintim faptul că la secțiunile pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn s-au acordat de către Clubul ROTARY SIBIU CIBINIUM trei premii speciale pentru tinere talente din mediu urban, rural și persoane cu dizabilități, în valoare de 50 lei.”, a declarat Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA.

 

Tema ediției a fost aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Ediţia a XXIII - a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” este organizată de către Muzeul ASTRA şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Partener cultural este Biblioteca Județeană ASTRA, iar proiectul este cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 75.000 lei. Proiectul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural (EYCH 2018)

 

LISTĂ PREMIANȚI - SECȚIUNI OLIMPIADA MEȘTEȘUGURI ARTISTICE TRADIȚIONALE

 

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.