Targul National de Jucarii, editia a XI-a

Targul National de Jucarii, editia a XI-a

PROGRAM

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Școala din Ticera, Etno Tehno Parc)

Perioada: 1-3 iunie 2018

Targul National de Jucarii, editia a XI-aÎn perioada 1-3 iunie 2018, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează cea de-a XI-a ediție a Târgului Național de Jucării. În zona Etno Tehno Parc și Școala din Ticera vor avea loc 10 ateliere interactive, unde vor fi prezenți 27 meșteri populari.
 
,,Este un eveniment destinat tuturor copiilor, părinților și bunicilor. Avem pregătite activități dinamice și programe de animații cum sunt diafilmele pentru copii, pictură, olărit, confecționat păpuși și moriști. De asemenea, din program nu lipsesc spectacole de teatru, iar în zona Etno Tehno Parc vor fi amenajate două standuri de unde cei mici și cei mari vor putea să achiziționeze dulciuri tradiționale. Practic, Muzeul ASTRA continuă astfel linia constructivă pe care o promovează prin acțiunile organizate aici în ultimii ani.”, a declarat Raluca Andrei, educator muzeal Muzeul ASTRA.
 
Vineri, 1 iunie, pe scena de pe lac, va avea loc Festivalul de folclor și obiceiuri tradiționale Pe malul Cibinului organizat de Palatul Copiilor Sibiu. Totodată, de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, intrarea va fi liberă pentru copiii și adolescenții cu vârsta până în 18 ani.
 
Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială din București, aduce în Sibiu inițiativa RĂSPIUA, un demers unic în România de creare a unui cadru incluziv pentru dezvoltarea personală a adulților de mâine prin intermediul spațiului de joacă polisenzorial itinerant dedicat tuturor copiilor, tipici și atipici (cu dizabilități). Spațiul de joacă mobil, instalație de joacă intuitivă, incluzivă, modulabilă, va fi itinerat în Muzeul Astra, zona Etno Tehno Parc, Școala din Ticera în weekendul 1-3 iunie 2018. Acesta se prezintă sub forma unui labirint senzorial interactiv care stimulează și accesează tactilul, vizualul și olfactivul. JOACA, în calitate de experiență colectivă axată pe responabillizare, empatie și socializare, este considerăm, noi remediul cel mai potrivit în evitarea fenomenului de autoizolare care apare în copilărie, încă din primele interacțiuni cu societatea, datorită atitudinii și preconcepțiilor celorlaltor persoane dar și mediului construit neprietenos și inaccesibil anumitor necesități speciale.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.