Conferintele ASTREI. Workshop de restaurare la Muzeul ASTRA, Editia a V-a

Conferințele ASTREI. Workshop de restaurare la Muzeul ASTRA, Ediția a V-a

 

Conferințele ASTREI. Workshop de restaurare la Muzeul ASTRA, Ediția a V-a

În perioada 11-15 iunie 2018, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Departamentul de Conservare-Restaurare organizează Conferințele ASTREI. Workshop de restaurare, Ediția a V-a . Evenimentul cuprinde următoarele secțiuni: icoană pe sticlă și icoană pe lemn, lemn și lemn policrom, textile, piele-blană, ceramică-metal, grafică și bunuri culturale pe suport papetar, restaurare monument din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

,,Workshop-ul de restaurare se va desfășura în Centrul ASTRA pentru Patrimoniu și în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul va reuni 60 participanți, specialişti din cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, invitați din țară (Hunedoara, Bucureşti, Cluj, Călărași, Dolj, Braşov, Vâlcea, Harghita, Prahova, Neamț, Sibiu) și din Republica Moldova. Acţiunea are ca scop redarea stării de sănătate a unor piese din patrimoniul Muzeului ASTRA precum și schimbul de experienţă între specialişti, experți în domeniul conservării și restaurării patrimoniului din cadrul Muzeului ASTRA, Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeului Național Peleș, Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov, Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Muzeului Județean de Istorie Braşov, Muzeului Olteniei Craiova, Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, Mânăstirii Sâmbăta de Sus. Evenimentul cultural se desfășoară sub egida „Anului European al Patrimoniului”, a declarat conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu.

Deschiderea oficială va avea loc în ziua de 11 iunie 2018, ora 09.00 la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Poarta 3, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În data de 15 iunie 2018, în clădirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu va avea loc expoziția cu piesele restaurate în cadrul Workshop-ului și dezbateri privind intervențiile efectuate.

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.