Taranul roman de la Razboi la Unire

Țăranul român de la Război la Unire

Data: 08.09.2018
Orar: 10:00-18:00
Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Taranul roman de la Razboi la Unire Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează sâmbătă, 8 septembrie 2018, încă o serie de animații culturale din cadrul programului Țăranul român de la Război la Unire. În cadrul acestui eveniment, 18 meșteri tradiționali vor pune în scenă ateliere interactive cum sunt, spre exemplu, cele de țesut, împletit paie, olărit, confecționat textile și obiecte artizanale. De asemenea, aici vor fi și ateliere gastronomice care vor ilustra alimentația din perioada Războiului. Comunitatea din Sadu va pregati bulz ardelenesc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

,,Scopul proiectului este ca vizitatorii Muzeului să înțeleagă sacrificiul depus de țăranul român în Primul Război Mondial pentru înfăptuirea Marii Uniri. Țăranul român este personajul principal al evenimentelor care au generat actul unirii de la 1918. Oltean, ardelean, moldovean, dobrogean, moț, muntean sau indiferent de zona de proveniență, țăranul român a luptat și, în dese rânduri, și-a dat viața pentru idealul de care noi ne bucurăm în prezent: libertatea. “, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

 

Țăranul român de la Război la Unire este o inițiativă derulată prin Programul Centenar, finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul Identitate Națională - România Centenară. Totodată, animațiile culturale organizate sâmbătă vor face parte din agenda evenimentului Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu, în care Muzeul ASTRA are calitatea de partener.

 Harta ateliere interactive in Muzeu

Aducem la cunoștință publicului faptul că sâmbătă, 8 septembrie 2018, între orele 8-10, accesul cu bicicletele în Muzeul ASTRA este interzis. Această măsură este luată pentru buna desfășurare a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu, care se va derula la Muzeul ASTRA și în intervalul mai sus menționat.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.