Program weekend 10-12 mai 2019

Program weekend 10-12 mai 2019

 

Muzeul ASTRA va continua evenimentul Europa Rurală, care cuprinde o serie de activități organizate pentru a marca Ziua Europei. Mai jos, veți regăsi un desfășurător al atelierelor meșteșugărești pentru următoarele zile din program, dar și poziționarea acestora în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

 

În cadrul inițiativei Europa Rurală, este programat și Târgul comunităților rurale. Cultură şi gastronomie locală din Țara Oltului – comunitatea din Racovița. Ediția a XVI-a. Târgul va avea loc duminică, 12 mai, între orele 10-16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Gospodarii din Racovița vor pregăti aici ciorbă acră de vițel, tocană acră, orez cu lapte. În același timp, vor avea loc aici patru ateliere meșteșugărești interactive – pictură, împletit colți, fierărie și sculptură. La acest eveniment va fi prezent cu preparatele sale tradiționale și dl David Daniel Limbășan, un promotor al rasei de porci mangalița. De asemenea, ansamblul Doruleț din Racovița va susține un concert cu cântece populare.

 

Dumincă, 12 mai 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc cea de a II-a ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România.  Cu acest prilej, intrarea va fi gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului.

 

 

Descarcă - desfăsurător al atelierelor meşteşugăreşti