Masa rotunda

Avem plăcerea să vă invităm, în ziua de 14 noiembrie 2016, orele 15.00-17.00, la sediulBibliotecii Naţionale a României (Sala Simion Mehedinţi) la masa rotundă Patrimoniul muzeal și știinţele din cadrul proiectului Ora de şcoală la muzeu. Masa rotundă reprezintă un prilej de prezentare a proiectului, de evaluare a rezultatelor și de dezbatere a posibilităților de dezvoltare a acestuia, având în vedere realitățile din mediul cultural și educațional din România, în context internațional. Una dintre cele mai importante mize ale mesei rotunde este discutarea oportunității unui proiect de programă școlară care să pună în valoare patrimoniul muzeal din perspectivă educațională.
 Înscrieri la: Mihaela Murgoci – 0723.833.591 /  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 Muzeografi, educatori muzeali, investigatori și specialiști în educaţie din 4 muzee /3 orașe au conceput materiale care să conecteze mai mult școala de muzeu, științele de arte. Echipele de lucru implicate în proiect s-au întâlnit cu 178 cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal la sesiunile de formare găzduite de muzeele partenere în zilele de 14 octombrie 2016 (Târgovişte), 22 octombrie și 4 noiembrie 2016 (Bucureţti) și 28 octombrie 2016 (Sibiu).
 Materialele realizate în cadrul proiectului sunt disponibile şi în format electronic:
Proiectul Ora de şcoală la muzeu a fost organizat pe parcursul anului 2016 de către Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul Național  de Istorie  a României, Muzeul Municipiului București, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgoviște și cofinanţat de Administrația Fondului Cultural Național.
 Ora de şcoală la muzeu integrează experiențele de formare din proiectele Caravana Muzeelor șiPatrimoniul muzeal – instrument de învățare și oferă o perspectivă nouă de abordare integrată a competențelor educative asociate cu artele și știinţele și de dialog între disciplinele școlare.