Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA: ghid - Arhitectură 
  • Autori: Ovidiu Baron, Un sat al satelor românești; Ciprian Ștefan, Mirela Iancu, Mirela Crețu, Arhitectură
  • An apariţie: 2012
  • Nr pagini: 200
  • Preţ: -
  • STOC EPUIZAT

Seria deschisă prin ghidul dedicat Arhitecturii are rolul de a propune vizitatorilor, dar şi cititorilor, itinerarii adaptabile la diverse centre de interes şi la un anume timp alocat vizitării Muzeului în aer liber.

Totodată, oferă posibilitatea alegerii unei/unor teme, iniţiind vizitatorii în lumea fascinantă a satului românesc de altădată, deschizându-le porţi şi invitându-i dincolo de prag, însoţindu-i în preumblările lor în lumi şi în timpuri străvechi, din care răzbat până în zilele noastre, prin case şi obiecte, prin biserici şi şuri, prin garduri şi ateliere, prin troiţe sau unelte, poveştile unor oameni care au construit, utilizând chibzuit resursele locurilor în care trăiau, gospodării care să-i găzduiască şi instalaţii care să le facă viaţa mai uşoară, unindu-şi existenţa într-o comunitate rânduită după Tradiţie.

Devenite, peste decenii sau secole, monumente muzeale, toate aceste construcţii au fost reunite într-un sat-sinteză, în care fiecare poartă, oricât de mică, este un început la fel de bun pentru a accede în lumea cea mare. Departe de a fi un tratat ştiinţific, sobru, rece, accesibil doar celor iniţiaţi, ghidul de faţă se doreşte a fi un instrument de lucru pe înţelesul tuturor, un bun însoţitor de călătorie în rosturile civilizaţiei rurale, în care orice vizitator poate să rescrie, să reinterpreteze, să citească şi să recitească altfel istoria.

Ghidul va fi publicat în mai multe volume, fiecare dintre acestea propunând unul sau mai multe trasee tematice.

Vă invităm aşadar, dragi vizitatori, să Vă lăsaţi călăuziţi, pentru o zi sau pentru mai multe, pe nebănuitele căi ale Muzeului ASTRA, (re)găsind semnele ascunse ale timpului!