Icoana pe sticlă… timp de credinţă în spaţiul Transilvaniei / The Icon on Glass… a Time of Faith within the space of Transylvania
  • Coordonator: Ada Popa
  • An apariţie: 2011
  • Preţ: 14 LEI
În data de 19 aprilie 2011, în Sala Oratorium a Muzeului de Istorie – Galeria de Pictură a Capitalei – Muzeul Kiscelli din Budapesta, la invitaţia Institutului Cultural Român din Ungaria, Muzeul ASTRA a vernisat expoziţia Icoana pe sticlă...timp de credinţă în spaţiul Transilvaniei. Expoziţia a fost inclusă în programul Conferinţei Arta religioasă maghiară şi românească din Evul Mediu până în prezent. Schimburi culturale şi intelectuale între Orient şi Occident,  conferinţă organizată de Institutul Cultural Român, în colaborare cu Institutul Francez din Budapesta.
Cu acest prilej a fost tipărit catalogul bilingv Icoana pe sticlă… timp de credinţă în spaţiul Transilvaniei / The Icon on Glass… a Time of Faith within the space of Transylvania publicaţie ce prezintă cele 33 de icoane pictate pe sticlă, aparţinând Colecţiei de icoane-obiecte de cult a Muzeului ASTRA expuse în cadrul expoziţiei.