Conferinţa internaţională "Tendinţe în conservarea preventivă. Sesiunea Naţională de Conservare şi Restaurare"
  • Coordonator: Marta Guttmann
  • ISBN: 978-973-88607-1-1
  • Anul apariţiei: 2008
  • Număr pagini:
  • Preţ: 20 LEI
A patra ediţie a cursului ICCROM „Preventive conservation: Reducing risks to collections / Conservare preventivă: Reducerea riscurilor în colecţii” s-a desfăşurat la Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu, prin Centrul de Pregătire a Conservatorilor  şi Restauratorilor.

Cursul internaţional a fost organizat de ICCROM în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor din România, în colaborare cu Institutul Canadian de Conservare şi Institutul Colecţiilor din Olanda. Au participat 106 cursanţi din toate regiunile lumii. Cursul s-a adresat în egală măsură specialiştilor preocupaţi de colecţiile de patrimoniu (conservatori de colecţii, restauratori, specialişti în conservare preventivă, muzeografi) cât şi persoanelor cu putere de decizie în gestionarea  acestora (şefi ai departamentelor de conservare-restaurare, directori de muzee, galerii si arhive), dar şi celor angrenaţi în activitatea de formare a specialiştilor în  managementul colecţiilor şi conservării preventive.

CD-ul conţine lucrările, prezentările şi posterele susţinute, rezumatele şi materialele adiţionale legate de Conferinţa internaţională Tendinţe în conservarea preventivă şi Sesiunea Naţională de Conservare şi Restaurare care au avut loc la Muzeul „ASTRA”, între 26-29 septembrie 2007.