Fara Limite-Impreuna intru Traditie

Sub genericul „Fără Limite - Împreună întru Tradiţie”, a avut loc, în perioada 6-10 august 2014, tabăra de meşteşuguri tradiţionale dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, ediţia a VI-a.

Evenimentul s-a desfăşurat în gospodăria de fluierar din Hodac, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, fiind alaturi de noi elevi ai Scolii Speciale nr. 1, si ai Fundatiei « Un Copil, O Speranta », parteneri ai acestei manifestari.

Participanţii au avut ocazia de a se familiariza cu patrimoniul Muzeului ASTRA şi au participat, sub îndrumarea meşterilor populari, la următoarele ateliere : pictură pe sticlă, lemn şi ceramică, modelaj în lut, prelucrare pâslă, broderie pe etamină. În cadrul taberei, copiii au învățat să realizeze obiecte din lut folosind tehnica traditionala fara roata de olar, să picteze obiectele lucrate de ei, să picteze icoane pe sticlă și să brodeze motive traditionale, realizand semne de carte. De asemenea, tot pe etamina, morile de vant si gospodariile traditionale au prins contur cu ajutorul tehnicii de lipire a paslei. Coordonatori au fost muzeograf Mihaela Mondoc, pedagog muzeal Raluca Andrei, si voluntarii Daniela Levai și Razvan Malanca.

Tabăra a avut loc concomitent cu Olimpiada Naţională “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, ediţia a XIX-a 2014.


Coordonatori eveniment
Mihaela Mondoc, Raluca Andrei

 

.