Team building
Team building

Doriţi să vă petreceţi o zi în atmosfera satului românesc de odinioară? Aţi vrea să ştiţi cum trăiau românii de altădată? Muzeul Astra vă poate ajuta să realizaţi o călătorie în timp, pentru câteva ore sau, de ce nu, pentru câteva zile. Vă puteţi familiariza cu atmosfera de familie din veacurile trecute, puteţi practica unele din activităţile specifice locuitorilor satului românesc şi vă puteţi delecta cu bucate realizate după reţete vechi de secole.

Programele propuse de Muzeul ASTRA vă ajută să vă cunoaşteţi într-un mediu agreabil, departe de stresul pe care îl presupun uneori activităţile de la serviciu. Puteţi descoperi lucruri noi, vă puteţi relaxa, puteţi comunica liber. Puteţi uita conflicte sau dispute aparent imposibil de depăşit şi vă puteţi eficientiza lucrul în echipă.

Muzeografii îşi iau în serios rolul de animatori şi vă pregătesc cu minuţiozitate o călătorie în timp, prezentându-vă, în cadrul unor ateliere tematice, felul în care îşi organizau gospodăriile bunicii sau străbunicii noştri, instrumentarul pe care îl utilizau şi felul în care era conceput, micile secrete despre existenţa lor de zi cu zi, care pot fi identificate prin intermediul unor obiecte aparent banale, gustul pentru artă, demonstrat de felul în care îşi ornamentau locuinţele şi multe altele.

Puteţi descoperi, prin intermediul atelierelor tematice, date despre credinţele românilor, despre rolul bisericii în comunitate sau despre măiestria celor care produceau monumente sau obiectele de cult. Muzeografii noştri vă pot spune povestea pasionantă a călătoriei bisericilor de lemn, din satele în care au fost construite iniţial, înspre Dumbrava Sibiului.

Muzeul ASTRA poate invita meşteri vestiţi din toată ţara, colaboratori de nădejde, prezenţi la toate târgurile organizate de noi, pentru a vă ajuta să vă iniţiaţi sau să vă perfecţionaţi într-unul dintre meşteşugurile tradiţionale pe care ne propunem, în fiecare an, să le ducem mai departe. Pe lângă lărgirea ariei de cunoştinţe, vă veţi putea chiar dumneavoastră delecta familia şi prietenii prin realizarea, în viitor, a unor icoane, piese de ceramică, broderii etc.

La cerere, vă putem organiza, în perioada estivală, cursuri de dans popular sau putem pune în scenă, împreună cu dumneavoastră, unele dintre tradiţiile româneşti deja uitate de mulţi dintre noi.

Peisajul natural din Dumbrava Sibiului îmbracă noi culori în fiecare  anotimp, schimbându-se radical şi evitând orice risc de instalare a plictiselii. În Muzeul în aer liber este linişte, sunteţi departe de tumultul oraşului şi de zgomotul străzii, vă puteţi plimba în voie pe alei, respirând aer curat şi admirând cele mai valoroase monumente ale arhitecturii şi tehnicii tradiţionale româneşti. Fiecare plimbare, fie că este făcută pe jos, cu trăsura, cu sania sau cu barca, reprezintă o veritabilă călătorie în lumea veche, de unde specialiştii noştri au selectat pentru dumneavoastră tot ce era frumos şi reprezentativ.

Atelierele, concursurile, plimbările pot fi încheiate cu o masă la unul din hanurile tradiţionale existente în muzeu. Acolo meniul vă propune bucate gătite după reţete şi metode care şi-au probat eficienţa şi savoarea de-a lungul secolelor.

Lansată în anul 2007, oferta de team building a Muzeului ASTRA a fost testată cu succes de numeroase firme din ţară, numărul celor care au participat la astfel de programe depăşind deja câteva mii. Activităţile sunt selectate de fiecare dată de comun acord, iar preţurile sunt ajustate în funcţie de numărul de participanţi, de atelierele alese, de colaboratorii externi care trebuie implicaţi sau de logistica necesară. Team building-urile îmbină utilul cu plăcutul, completând oferta educaţională pe care Muzeul ASTRA o lansează publicului larg. Ele pot fi programate de angajaţii biroului de marketing al muzeului fie direct cu doritorii, fie cu patronii unor firme care vor să-şi motiveze angajaţii, fie cu firme partenere care pot include team building-urile în cadrul muzeului în propriile oferte turistice. Infrastructura Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului (spaţiul generos, zona verde din apropierea Etno-Tehno Parc, pensiunea Vila Diana, zona Cârciumii din Bătrâni, Centrul de Informare Turistică etc.) permite organizarea unor astfel de manifestări chiar şi pentru grupuri foarte mari, de câteva sute de persoane.

 

Activităţi şi preţuri estimative:

Ateliere meşteşugăreşti:
- Olărit
- Împletit fibre vegetale
- Confecţionat păpuşi ecologice
- Pictura pe sticla
- Atelier de dansuri populare

La alegere si la dorinţa clientului se pot organiza si alte ateliere meşteşugărești: încondeiere ouă, confecționare măşti, sculptură în lemn ş.a.

Activităţi cultural-educative:
- "Căutarea comorii"
- Concurs de fotografie documentară pe baza exponatelor din Muzeul în aer liber

Aceasta activitate are ca scop cunoașterea patrimoniului deținut de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, a gospodăriilor cu specific meşteşugăresc, a arhitecturii populare s.a. Concursul poate fi organizat in funcție de dorința clientului. Pentru buna desfășurare a acestei activităţi este nevoie de supravegherea unui muzeograf, care sa ofere toate detaliile tehnic, de care are grupul nevoie.

 Activitati sportive:
- joc tradiţional de popice
- umplut butoi 100 l cu apă - proba de rezistenţă fizică
- aruncat cu potcoava la ţintă - proba de îndemânare

 Galeriile de Arta Populara

Galeriile de Artă Populară

 

Valorificarea tradiţiilor și meșteșugurilor artistice este ilustrată la Galeriile de Artă Populară, expoziție cu vânzare, unde varietatea produselor autentice formează universul satului și al caselor tradiționale din România.

Galeriile de Artă Populară, expoziţiile cu vânzare, reflectă importante domenii de activitate ale Complexului Naţional Muzeal „ASTRA”:
ştiinţific - păstrarea, conservarea şi revitalizarea meşteşugurilor artistice tradiţionale;
cultural - turistic - vizualizarea, cunoaşterea şi valorificarea variatelor produse de artă populară contemporană;
comercial - susţinerea şi motivarea creatorilor populari de a continua munca şi a transmite meşteşugul, fie că este vorba de ţesut, brodat, pictat icoane, olărit, sculptat în lemn, închistrit ouă, împletit fibre vegetale, confecţionat instrumente muzicale şi măşti etc.

Produsele de artă populară româneasca sunt prezentate si comercializate în cele două magazine ale Galeriilor de artă populară din urmatoarele locaţii:

Galeriile de Artă Populară
Casa Artelor
Piaţa Mică, nr. 21, Sibiu
Telefon: 0269/432250
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Orar:
marţi-sâmbătă: 900 - 1700 (luni şi duminică - închis)

 

Galeriile de Arta Populara din Centrul Sibiului

 

 

 

 


Galerie foto

- Ceramică -

     

 

- Icoane -

 

- Împletit fibre vegetale -

 

- Jucării -

 

- Lemn -

 

- Mărţişoare -

 

- Măşti -

 

- Ouă -

 

- Ţesături -


 

Popicaria din Paltinis

Popicaria din Paltiniş

La popicăria transferată din staţiunea Păltiniş puteţi practica tradiţionalul joc de popice, care vă oferă bucuria şi divertismentul unei competiţii pline de haz şi neprevăzut. Atât popicele, cât şi bilele sunt confecţionate din lemn, iar distanţa de aruncare se încadrează în standardele vremii. Spaţiul de refugiu este format din bile suspendate mobile, tabla de marcaj este neagră (ceea ce vă aminteşte de exerciţiile la tablă din copilărie), iar proximitatea Cârciumii din Bătrâni vă aprovizionează, pe teren, cu o halbă de bere, un suc, nişte mici sau plăcinte, făcând de neuitat acele ore de divertisment petrecute aici.